ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΩΝ

Μη συνηθίζεις να κουβεντιάζεις για πράγματα που δεν είδες με τα ίδια σου τα μάτια σαν να τα έχεις δει. Μη βεβαιώνεις με πεποίθηση εκείνα που έχεις ακούσει. Συνήθιζε τη γλώσσα σου να λέει πάντα αλήθεια. Το ψέμα γεννιέται συχνά από την επιθυμία να αρέσουμε στους ανθρώπους κι απομακρύνει από την ψυχή τον φόβο Θεού.

ΑΒΒΑΣ ΗΣΑΪΑΣ ο αναχωρητής

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Τα Θαύματα της Παναγίας της Ντάρδιζας (τεκνογονία)


..Η Καλλιόπη Αθανασίου, οκτώ χρόνια παντρεμένη με τον Χρήστο Αθανασίου είχαν μεγάλο καημό και στενοχώρια διότι δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν.

Η Καλλιόπη ήρθε στο Μοναστήρι μας, είπε τον πόνο της. Προσευχήθηκε στην πάντων Μητέρα Θεοτόκο. Πήρε λαδάκι από το ακοίμητο καντήλι Της, πήρε και την Παράκληση που συνεχώς τη διάβαζε στη προσευχή της.. Σε ενάμισι μήνα από τότε μας τηλεφώνησε όλο χαρά και συγκίνηση και μας είπε το χαρμόσυνο νέο: Ήταν έγκυος! Επίσης μας είπε ότι ένα βράδυ είδε στον ύπνο της 11 μοναχές να στέκουν στο προσκέφαλό της σε στάση προσευχής. Και πράγματι, είμαστε σε θέση συνεχούς προσευχής για εκείνη εμείς οι 11 μοναχές της Μονής, δίχως εκείνη να γνωρίζει τον αριθμό μας. Και το θαύμα έγινε. Το 1998 απέκτησε, με τη θαυμαστή βοήθεια της Παναγίας μας, ένα αγοράκι.



(από το βιβλίο των εκδόσεων της Ιεράς Μονής "Νεώτερα θαύματα της Μεγαλόχαρης Παναγίας μας) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου