ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΩΝ

Μη συνηθίζεις να κουβεντιάζεις για πράγματα που δεν είδες με τα ίδια σου τα μάτια σαν να τα έχεις δει. Μη βεβαιώνεις με πεποίθηση εκείνα που έχεις ακούσει. Συνήθιζε τη γλώσσα σου να λέει πάντα αλήθεια. Το ψέμα γεννιέται συχνά από την επιθυμία να αρέσουμε στους ανθρώπους κι απομακρύνει από την ψυχή τον φόβο Θεού.

ΑΒΒΑΣ ΗΣΑΪΑΣ ο αναχωρητής

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Δες τις αλήθειες σου...



Το ότι συναντάς το ίδιο πρόβλημα στην ζωή σου, δεν σημαίνει ότι είσαι άτυχος ή ότι ο Θεός σε ταλαιπωρεί. Σκέψου, γιατί το συναντάς, γιατί βρίσκεσαι και πάλι μπροστά στο ίδιο αδιέξοδο, στο ίδιο έργο θεατής; 

Πέρα από τον θυμό και την αδικία που αισθάνεσαι, θα βοηθούσε πολύ, μια κουβέντα με εσένα, τον εαυτό σου και τον Θεό. Κάπου να τα βρείτε. Γιατί σίγουρα αυτό που συμβαίνει μονάχα τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Κι αν δεν είναι τυχαίο ή κατάρα του Θεού, τότε τι μπορεί να είναι; Σίγουρα κάτι που για να έρχεται συχνά στην ζωή σου ως story, είναι σημαντικό για σένα, για την ψυχική και πνευματική ενηλικίωση. Τα προβλήματα της ζωής, ενώ πολλές φορές μας ταλαιπωρούν, πιστέψτε με, είναι οι καλύτεροι φίλοι μας. Μας λένε τις μεγαλύτερες και πιο ωφέλιμες αλήθειες, για την αξία και πορεία της ζωής μας. 

Εκείνο λοιπόν που θα χρειαστεί να κάνουμε, είναι να καταλάβουμε ότι οι δοκιμασίες δεν είναι σε εμάς, αλλά για εμάς. Εδώ είναι όλη η ουσία. Δες τι αλήθειες σου έφεραν, τι δώρο κρατάνε στα χέρια τους. Γιατί ένα είναι βέβαιο για ένα επιμένουν με το ίδιο θέμα, σημαίνει ότι κάτι δεν το αντιμετωπίζουμε σωστά. 

Όταν ένα θέμα, ένα πρόβλημα, δεν το λύνουμε ο Θεός και η ζωή θα μας το φέρει αρκετές φορές στο κατώφλι του βίου μας, μήπως και το λύσουμε. Γιατί όπως έχουμε πει κι άλλες φορές η ζωή κενά δεν σηκώνει. Άρα έρχεται και επανέρχεται με το ίδιο ζήτημα γιατί ποτέ δεν το αντιμετωπίσαμε σωστά και ολοκληρωτικά. Η δεν το ακουμπήσαμε καθόλου και το πετάξαμε κάτω από το χαλί της ψυχής μας, ή το πιάσαμε για λίγο και μετά το αφήσαμε ξανά στα ατακτοποίητα και άπλυτα της ζωής μας.


Πατήρ Λίβυος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου