ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΩΝ

Μη συνηθίζεις να κουβεντιάζεις για πράγματα που δεν είδες με τα ίδια σου τα μάτια σαν να τα έχεις δει. Μη βεβαιώνεις με πεποίθηση εκείνα που έχεις ακούσει. Συνήθιζε τη γλώσσα σου να λέει πάντα αλήθεια. Το ψέμα γεννιέται συχνά από την επιθυμία να αρέσουμε στους ανθρώπους κι απομακρύνει από την ψυχή τον φόβο Θεού.

ΑΒΒΑΣ ΗΣΑΪΑΣ ο αναχωρητής

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Το άγχος ο "καρκίνος της ψυχής"




"Η ψυχή σου, όπως και του κάθε ανθρώπου, μοιάζει με τη θάλασσα. Που τη βλέπεις κάποτε γαληνεμένη κι άλλοτε φουρτουνιασμένη...

Αν δεν φυσούν άνεμοι που με την τρομερή τους δύναμη μετακινούν τεράστιους όγκους νερού, τότε η επιφάνειά της είναι ακίνητη, ήρεμη, ολοκάθαρη και κρυστάλλινη, μοιάζει με λάδι. Έτσι είναι και η ψυχή που είναι γεμάτη από την αγάπη του Χριστού. 

Αν όμως επικρατούν θύελλες, τυφώνες, τσουνάμια, τότε δημιουργούνται τεράστια κύματα, πλοία και βάρκες βουλιάζουν, κόσμος χάνει τη ζωή του και γίνονται μεγάλες καταστροφές. Έτσι μοιάζει και η ψυχή που δεν αντέχει τις μικρές ή μεγάλες δυσκολίες της ζωής, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται "φουρτούνες", ανασφάλειες, μεταπτώσεις που φέρνουν φόβο, οδύνη, ασθένειες.

Το άγχος είναι ο "καρκίνος της ψυχής". Μοιάζει με ένα τεράστιο δαιμονικό χταπόδι που με τα πλοκάμια του τυλίγει, πνίγει και απομυζά την ειρήνη της ψυχής. Προέρχεται από τον πονηρό που με μανία μάχεται τη γαλήνη της ψυχής η οποία δωρίζεται και στερεώνεται από τον Βασιλιά της Ειρήνης, τον Κύριο Ιησού Χριστό. 

Αυτός ο Βασιλιάς, δίνει τη δική Του Ειρήνη, που είναι ατελείωτη, όταν Τον επικαλείσαι θερμά και ζητά από τους ανθρώπους να μην απελπίζονται ποτέ, αλλά να έχουν εμπιστοσύνη στην άπειρη Αγάπη και Πρόνοιά Του και να παραθέτουν τους εαυτούς τους και όλη τη ζωή τους στον ίδιο. Μόνο έτσι θα είναι προφυλαγμένοι από κάθε κακό."
Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου